Managementvaardigheden Zelfbewust samenwerken en aansturen

Dit boek is bedoeld voor mensen die manager willen worden of dat al zijn en daarin willen doorgroeien. Het is een leerboek dat ook te gebruiken is als naslagwerk. Een […]

Auteur(s): Peter Tack, Jan Eppink, Gert-Jan Melker
Bindmethode: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2e
ISBN: 9789491743948
Prijs: € 59,50
Aantal pagina’s: 310 pagina's

Samenvatting

Dit boek is bedoeld voor mensen die manager willen worden of dat al zijn en daarin willen doorgroeien. Het is een leerboek dat ook te gebruiken is als naslagwerk.

Een manager is iemand die niet tot morgen uitstelt wat hij of zij vandaag door een ander kan laten doen. Deze typering had ook de ondertitel van dit boek kunnen zijn maar hierin zit ook een angel: het gevaar dat je als manager anderen vooral ziet als een middel om jouw doel te bereiken. ‘Aansturen’ kan dan doorschieten in opjagen. De basis voor een goede relatie met medewerkers is jezelf bewust zijn van je sterke en zwakke kanten als manager.

Onthoud: alleen ga je snel, maar samen kom je verder. Samenwerken gaat niet vanzelf. Een hecht team vormen betekent investeren en conflicten zijn hierbij onvermijdelijk. Belangrijk is het verschil in kwaliteit tussen mensen te erkennen en daar goed gebruik van te maken.

Als manager moet je een zeker overwicht hebben. Dat noemen we ‘gezag’, iets dat jouw baas je niet kan geven, maar dat je bij je medewerkers moet zien te verdienen. Hoe je dat doet, daar geven we aanwijzingen voor.
Daarnaast moet je kunnen inspelen op wat zich onverwacht voordoet en alle plannen in de war gooit. Dat heet ‘flexibel leidinggeven’. Het draait steeds om de balans tussen beheersen en loslaten enerzijds en doelgericht ondernemen en mensgericht zorgen anderzijds.

We geven je in dit boek tips voor hoe je dit alles voor elkaar krijgt. Dus wil jij weten hoe je je als manager kunt blijven ontwikkelen? Met dit boek zet je de eerste stap!

Managementvaardigheden sluit naadloos aan bij het succesvolle boek ‘Leiderschapskwaliteiten‘, ook geschreven door deze drie auteurs.

Inhoudsopgave

Woord vooraf
1. Inleiding

Deel I Beginselen
2. JIJ
3. Jij en de ander
4. Jij en de anderen
5. Jij in je werkomgeving

Deel II Uitwerkingen
6. De manager aan het werk
7. Specifieke toepassingen
8. Specifieke vaardigheden
9. Management development

Over de auteur(s)

Peter Tack

Peter Tack

Peter Tack (1947) is civiel ingenieur en bedrijfskundige. Hij is sinds 1991 verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Meer over deze auteur
Jan Eppink

Jan Eppink

Prof. Dr. D. Jan Eppink studeerde in 1967 af als bedrijfseconoom aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na enige functies in het bedrijfsleven trad hij in 1973 in dienst bij de Economische Faculteit van de VU. Naast zijn onderwijs- en onderzoektaken, werkte hij sindsdien voor verschillende adviesbureaus, het laatst bij Boer & Croon.

Meer over deze auteur
Gert-Jan Melker

Gert-Jan Melker

Gert-Jan Melker is als universitair docent verbonden aan de economische faculteit (FEWEB) van de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan het Center for Accounting, Auditing & Control van Nyenrode Business University. Daarnaast is hij docent Management & Organisatie bij IBO Business School in Leusden.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.