Bedrijfs­economie in de praktijk

‘Bedrijfseconomie in de praktijk’ is het boek dat je gelezen moet hebben wanneer je op bachelorniveau basiskennis moet en wilt hebben van de bedrijfseconomie. Het leert (toekomstige) managers en stafmedewerkers de belangrijkste […]

Auteur(s): Joost Bakker, Theo van Houten
Bindmethode: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 5e
ISBN: 9789055163342
Prijs: € 79,95
Aantal pagina’s: 486 pagina's
Bedrijfseconomie in de praktijk

Samenvatting

‘Bedrijfseconomie in de praktijk’ is het boek dat je gelezen moet hebben wanneer je op bachelorniveau basiskennis moet en wilt hebben van de bedrijfseconomie. Het leert (toekomstige) managers en stafmedewerkers de belangrijkste bedrijfseconomische technieken die aan de basis staan van weloverwogen beslissingen in het belang van het bedrijf.

In tien hoofdstukken komen alle financiële aspecten aan bod waar je in de praktijk mee te maken krijgt. Je krijgt inzicht in de werking van financiële overzichten, je leert hoe je de financiële gezondheid van een organisatie vaststelt en je oefent in het bepalen van de meest geschikte budgetteringsmethode en kostenstructuur.

Ook bespreken de auteurs bedrijfseconomische onderwerpen die het nemen van belangrijke beslissingen ondersteunen: de PDCA-cyclus, manieren om investeringsvoorstellen te beoordelen en methoden om de juiste financieringsmogelijkheid te kiezen.

De duidelijke uitleg en praktische voorbeelden maken dit boek uitermate geschikt voor zowel de student die binnen korte tijd de theorie wil beheersen en begrijpen als voor de manager die het geleerde direct in de praktijk wil gebruiken.

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Over de auteurs

1. De rol van bedrijfseconomie in een organisatie
2. Werking drie financiële overzichten
3. Indeling kosten en break-evenanalyse
4. Bepaling van een integrale kostprijs
5. Beoordeling van de financiële gezondheid van een organisatie
6. Beoordelen van een investeringsvoorstel
7. Keuze van een vermogensvorm
8. Besturing van een organisatie: planning
9. Besturing van een organisatie: control
10. Ondersteuning van besluitvorming

Over de auteur(s)

Joost Bakker

Joost Bakker

Joost Bakker biedt met zijn eigen bedrijf joostacademie uitleg, onderwijs en goede raad aan mensen die een ontwikkelstap willen maken op het gebied van bedrijfseconomie of organisatieadvies. Met zijn vernieuwende kijk probeert Joost de besturing van organisaties iets eenvoudiger te maken.

Meer over deze auteur
Theo van Houten

Theo van Houten

Theo van Houten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkt als hogeschoolhoofddocent Bedrijfseconomie voor de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en hij geeft les aan Nyenrode Business Universiteit en de Open Universiteit.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.