Strategisch management Spreiding, positionering en samenwerking

Strategisch management is geschreven voor studenten en managers die zich verderwillen verdiepen in het vakgebied strategie. Eppink beschrijft op een duidelijke en overzichtelijke wijze de stappen die een organisatie kan […]

Auteur(s): Jan Eppink
Bindmethode: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2e
ISBN: 9789055163052
Prijs: € 64,95
Aantal pagina’s: 515 pagina's

Samenvatting

Strategisch management is geschreven voor studenten en managers die zich verderwillen verdiepen in het vakgebied strategie. Eppink beschrijft op een duidelijke en overzichtelijke wijze de stappen die een organisatie kan nemen om tot een succesvolle strategie te komen. Na een analyse van de huidige situatie moet de manager vragen beantwoorden over de drie dimensies van strategie: spreiding, positionering en samenwerking. Vervolgens besteedt Eppink aandacht aan de implementatie van de strategie. En omdat implementeren ook veranderen is, volgt aan het eind van dit boek een bijdrage van prof. A. Cozijnsen over verandermanagement.

Dankzij de jarenlange werkervaring van Eppink zijn allerlei herkenbare  praktijkvoorbeelden van bekende en ook minder bekende Nederlandse organisaties opgenomen in dit boek. Deze voorbeelden maken het voor de lezer mogelijk om een brug te slaan tussen de eigen praktijk en de gegeven theorie, wat  uiteindelijk leidt tot het verbeteren van de eigen organisatie.

Als specialist op het vakgebied en als hoogleraar Management en Organisatie met jarenlange werkervaring heeft Eppink al zijn kennis verzameld en gebundeld in dit boek. Dit maakt het boek tot een klassieker die iedere bedrijfskundige op een  prominente plek in zijn kast zal willen hebben staan. Ook voor docenten is dit boek een goede leidraad. Dit boek is speciaal afgestemd op de opzet van veel inleidende strategiecursussen in het hbo en op universiteiten. Van de negen  onderdelen uit de Body of Knowledge van de Strategic Management Society worden er acht expliciet in dit boek behandeld.

Inhoudsopgave

Deel I Strategie formuleren
1 Inleiding op strategie
2 Strategieformuleringsmodel

Deel II Spreiding, positionering en samenwerking
3 Productspreiding
4 Geografische spreiding
5 Verticale integratie
6 Bereiken van concurrentievoordeel
7 Laagstekosten
8 Differentiatie
9 Samenwerking
10 Fusies en overnames
11 Joint ventures en strategische allianties

Deel III Strategie implementeren
12 Implementatie van strategie
13 Strategie en verandermanagement

Over de auteur(s)

Jan Eppink

Jan Eppink

Prof. Dr. D. Jan Eppink studeerde in 1967 af als bedrijfseconoom aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na enige functies in het bedrijfsleven trad hij in 1973 in dienst bij de Economische Faculteit van de VU. Naast zijn onderwijs- en onderzoektaken, werkte hij sindsdien voor verschillende adviesbureaus, het laatst bij Boer & Croon.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.