Ondernemen in zorg en welzijn

Dit boek over ondernemerschap in zorg en welzijn biedt inzichten die je als (aankomend) ondernemer of ondernemende professional kunnen helpen om kansen voor de noodzakelijke herinrichting van deze domeinen te […]

Auteur(s): Lilian Beijer, Roelof Ettema
Bindmethode: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1e druk
ISBN: 9789055163458
Prijs: € 49,00
Aantal pagina’s: 302 pagina's

Samenvatting

Dit boek over ondernemerschap in zorg en welzijn biedt inzichten die je als (aankomend) ondernemer of ondernemende professional kunnen helpen om kansen voor de noodzakelijke herinrichting van deze domeinen te zien en te benutten.
Ook sociaal ondernemerschap, waarbij maatschappelijke impact met ruimte voor diversiteit en een inclusieve samenleving vooropstaat, komt aan bod in dit boek.

Verschillende facetten van ondernemerschap in zorg en welzijn worden belicht door auteurs met uiteenlopende expertises en perspectieven. Zij geven een beeld van de veelkoppige uitdaging waar we voor staan. Een uitdaging die een cross- en interdisciplinaire oriëntatie van ondernemers en ondernemende professionals vereist, (vaak ver) over de grenzen van de eigen vakgebieden heen.

Daarom passeren maatschappelijke, organisatorische en technologische trends en vraagstukken de revue. Maar ook ontwikkeling van overheidsbeleid en de potentie van nieuwe businessmodellen komen aan bod, naast het belang van een innovatie-cultuur waarin mislukkingen op waarde worden geschat en nieuwe inzichten benut worden. De voorbeelden van ondernemerschap die de revue passeren in de hoofdstukken zijn bedoeld ter verlevendiging en inspiratie. De stip op de horizon is steeds weer waardecreatie in zorg en welzijn.

We willen je met dit boek inspireren, informeren en inzichten bieden in de vaak
onvoorspelbare dynamiek van ondernemerschap in zorg en welzijn, waarin creativiteit, samenwerking, (politieke) sensitiviteit en een lange adem tot mooie resultaten kunnen leiden.

Over de auteur(s)

Lilian Beijer

Lilian Beijer

Dr. Lilian Beijer is van origine logopedist en taal- en spraakpatholoog en heeft ruime ervaring met interdisciplinaire samenwerking binnen de neurorevalidatie. Zij promoveerde in 2012 aan de Radboud Universiteit op haar onderzoek naar de potentie van een webapplicatie voor spraaktraining voor patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Meer over deze auteur
Roelof Ettema

Roelof Ettema

Dr. Roelof Ettema is verpleegkundige, verplegingswetenschapper, heeft een bedrijfskundige achtergrond en is klinisch epidemioloog. Als medeoprichter van de Master Innovatie in Zorg en Welzijn is hij gespecialiseerd in integratie van zorgservices en het ontwerpen en organiseren van het personaliseren van zorg aan burgers/cliënten/patiënten (BCP's) met complexe zorg en welzijnsvragen.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.