Projectmanagement en Agile in de praktijk Het beste van twee werelden

Er is niet één aanpak die voor alle projecten en veranderingsinitiatieven van toepassing is. Het ene project is klein en simpel, het andere groot en complex. Het ene project heeft […]

Auteur(s): Ed Schouten
Bindmethode: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1e
ISBN: 9789055163328
Prijs: € 52,50
Aantal pagina’s: 436 pagina's

Samenvatting

Er is niet één aanpak die voor alle projecten en veranderingsinitiatieven van toepassing is. Het ene project is klein en simpel, het andere groot en complex. Het ene project heeft een duidelijk resultaat en verandert onderweg nauwelijks, het andere vormt zich stapsgewijs en past zich constant aan. Elk project vraagt om een specifieke aanpak, maar welke kies je dan?

Dit boek gaat daarom niet over één aanpak, maar neemt de praktijk van vandaag en morgen als uitgangspunt en biedt het beste van de verschillende projectmethoden en raamwerken. Wat zijn de krachtige essenties? Wanneer en hoe pas je welke aanpak toe? Zijn ze te combineren? En wat zijn de nieuwste inzichten in de gedragscompetenties die je nodig hebt om binnen deze verschillende contexten projecten succesvol uit te voeren?

Projectmanagement en Agile in de praktijk is geschreven in samenwerking met projectorganisaties vanuit verschillende branches, die dagelijks met de voeten in de ‘projectklei’ staan. Daardoor is het direct toepasbaar, of je nu projectleider, projectmanager, product owner, scrum master, opdrachtgever, projectondersteuner of programmamanager bent. Ook bevat het boek alle eindtermen voor de certificering Projectmanagement en Agile Professional (PMAP®). Kijk voor meer informatie op www.est09certified.nl.

Ed Schouten helpt al meer dan 20 jaar organisaties met projecten als project-verbeteraar en ‘entertrainer’. Daarnaast is hij spreker en vlogger en is hij auteur van de bestseller Projectmatig werken in de praktijk.

Over de auteur(s)

Ed Schouten

Ed Schouten

Projectmatig werken en denken zit in Ed’s DNA. Hij is ervan overtuigd dat elke context van een project vraagt om een eigen aanpak: gezond verstand, projectmanagement of Agile. Hij doet het gewoon. Ed helpt organisaties met vraagstukken over projecten als projectverbeteraar en staat regelmatig met zijn schoenen in de ‘projectklei’.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.