Personeel, dat werkt! Tools voor een praktisch HRM-beleid

Personeel, dat werkt! geeft antwoord op de vraag: ‘Hoe kun je personeelsinstrumenten zo gebruiken dat medewerkers optimaal worden ingezet binnen een organisatie?’. In dit boek worden de belangrijkste thema’s op […]

Auteur(s): Peter Jacobs
Bindmethode: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 3e
ISBN: 9789055163229
Prijs: € 52,50
Aantal pagina’s: 364 pagina's

Samenvatting

Personeel, dat werkt! geeft antwoord op de vraag: ‘Hoe kun je personeelsinstrumenten zo gebruiken dat medewerkers optimaal worden ingezet binnen een organisatie?’. In dit boek worden de belangrijkste thema’s op het gebied van Human Resource Management (HRM) in twaalf hoofdstukken op een verfrissende en aansprekende manier uitgelegd en met concrete voorbeelden uit de praktijk tot leven gebracht.
Dit boek gaat niet alleen in op de theorie van in-, door- en uitstroom, maar geeft ook handvatten om deze instrumenten zo goed mogelijk door te voeren in een organisatie. Personeel, dat werkt! is het praktische en handzame studieboek dat bij uitstek past binnen alle opleidingen met een vak HRM of Personeelsmanagement.

Ieder hoofdstuk heeft een herkenbare indeling:

  • Uit de praktijk: een beschrijving van een herkenbare situatie op de werkvloer.
  • Toolbox: handige theorie en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt.
  • Zo kan het ook: een vernieuwde blik op de praktijksituatie.
  • Vragen: prettig om te controleren of je alles hebt begrepen en onthouden.

In deze derde druk zijn een aantal HRM-aspecten verder uitgelicht die binnen het werkveld aandacht hebben gekregen, zoals duurzame inzetbaarheid en generatiemanagement. Daarnaast zijn de nieuwste wettelijke regelingen verwerkt.

Over de auteur(s)

Peter Jacobs

Peter Jacobs

Peter Jacobs heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het P&O vakgebied. De laatste jaren heeft hij zich meer toegelegd op het onderwijs van P&O. Zijn drijfveer is de letterlijke betekenis van Personeel en Organisatie. De organisatie die voorwaarden schept zodat de ontwikkeling en motivatie van de medewerker ingezet worden voor het succes van de organisatie.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.