Futuring Organisations for Millennials Een HRM-perspectief op aantrekkelijk werkgeverschap voor Millennials

Dit boek gaat over een steeds grotere groep op de arbeidsmarkt. Het zijn de millennials, geboren tussen 1980 en 2000. Over 10 jaar vormen zij maar liefst 75% van de […]

Auteur(s): Karin Manuel
Bindmethode: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1e
ISBN: 9789491743658
Prijs: € 32,50
Aantal pagina’s: 116 pagina's

Samenvatting

Dit boek gaat over een steeds grotere groep op de arbeidsmarkt. Het zijn de millennials, geboren tussen 1980 en 2000. Over 10 jaar vormen zij maar liefst 75% van de totale beroepsbevolking.

Millennials kiezen primair voor uitdagend werk en niet voor een werkgever.

Daarom is het voor werkgevers een uitdaging om millennials aan zich te verbinden. Millennials laten zich niet verleiden door een mooi salaris. Zij willen opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en ontvangen graag continu feedback. ‘Lifelong learning’ is voor millennials ‘a way of life’. Zij zoeken coaching en inspiratie in leidinggevenden en werken bij voorkeur op een informele manier samen in een platte organisatie.

Veel organisaties hebben nog een lange weg te gaan, willen zij voor millennials een aantrekkelijke werkgever zijn. Organisaties hebben millennials keihard nodig om toekomstbestendig te zijn en te blijven.

De komst van hoogopgeleide millennials in organisaties verandert de dynamiek op de werkvloer. Millennials doorbreken de status quo, zijn wegbereiders, voor de generatie na hen én voor hun voorgangers!

De vraag wat organisaties kunnen doen om een aantrekkelijk werkgever voor millennials te zijn, is daarom actueel en speelt in dit boek de hoofdrol.

Karin Manuel is ook auteur van het boek Talent centraal.

Inhoudsopgave

1. Millennials in de schijnwerpers
1.1 Aantrekkelijk werkgeverschap
1.2 Kenmerken millennials

2. Aantrekkelijk werkgeverschap voor millennials
2.1 Autonomie in het werk
2.2 Ontwikkelen, leren en groeien
2.3 Prettige werksfeer met een moderne manier van werken

3. Organisatieverandering door de millennialgeneratie
3.1 Hiërarchie belemmert millennials
3.2 Millennials zien de klassieke manager graag gaan
3.3 Help millennials uit de mangel!

4. Millennials floreren in moderne organisaties
4.1 De holacratie
4.2 De netwerkorganisatie
4.3 De cocratie

5. Hrm-essenties
5.1 Connecting talenten
5.2 Workcrafting & jobshaping
5.3 Performancebuilding
5.4 De rol van hrm in moderne organisaties

Over de auteur(s)

Karin Manuel

Karin Manuel

Dr. mr. Karin Manuel heeft vanaf 1999 verschillende rollen vervuld op het terrein van HRM bij diverse organisaties in de non-profitsector. Zij is in 2013 gepromoveerd in de Sociale Wetenschap met als thema het organiseren en managen van succes in organisaties. Karin is lector bij het NCOI en heeft daarnaast een adviesbureau, MMCT, op het gebied van organisatieontwikkeling en HRM.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.