Effectieve managementondersteuning Praktische tools voor de managementassistent en secretaresse: van archief tot zakenbrief!

In iedere organisatie kom je ondersteunende functies tegen. De werkzaamheden in zo’n functie zijn zo divers dat je over veel verschillende competenties moet beschikken. In dit boek komen ze allemaal […]

Auteur(s): Marieke Gerritsen, Els Snoek, Wilma Vrijs, Johan van Kooten
Bindmethode: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2e
ISBN: 9789491743412
Prijs: € 50,50
Aantal pagina’s: 235 pagina's

Samenvatting

In iedere organisatie kom je ondersteunende functies tegen. De werkzaamheden in zo’n functie zijn zo divers dat je over veel verschillende competenties moet beschikken. In dit boek komen ze allemaal aan bod.

Je leert je vaardigheden te verbeteren op het gebied van archiveren, vergaderingen en evenementen organiseren en projectmanagement en krijgt beter inzicht in jouw positie in de organisatie. Ook leer je beter met werkdruk en stress om te gaan en krijg je op een begrijpelijke manier uitgelegd hoe je declaraties en andere financiële zaken verwerkt.

In het hele boek staan voorbeelden, praktijksituaties, tips en adviezen die je direct kunt toepassen. Na het lezen van dit boek zul je merken dat je efficiënter gaat werken.

Ieder hoofdstuk heeft een herkenbare indeling:

  • Uit de praktijk: een beschrijving van een herkenbare situatie op de werkvloer.
  • Toolbox: handige theorie en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt.
  • Zo kan het ook: een vernieuwde blik op de praktijksituatie.
  • Vragen: prettig om te controleren of je alles hebt begrepen en onthouden.

Over de auteur(s)

Marieke Gerritsen

Marieke Gerritsen

Marieke Gerritsen werkt als zelfstandig tekstschrijver en communicatietrainer. Een combinatie die ze niet alleen heel erg leuk vindt, maar die haar ook sterker maakt als schrijfster van lesmateriaal. Na haar studie Nederlandse taal en letterkunde heeft ze gewerkt als docent, opleidingsconsultant en programmamanager.

Meer over deze auteur
Els Snoek

Els Snoek

Els Snoek is sinds 1985 zelfstandig ondernemer op het gebied van managementondersteuning. Vanaf 2001 verzorgt zij opleidingen en trainingen voor zowel het particuliere onderwijs als voor het bedrijfsleven, profit en non-proift.

Meer over deze auteur
Wilma Vrijs

Wilma Vrijs

Wilma Vrijs is taalkundige, bedrijfskundige en opleidingskundige. Ze heeft ruime ervaring in het schrijven van cursusmateriaal voor het beroepsonderwijs, in het geven van opleidingen en in het leiden van projecten.

Meer over deze auteur
Johan van Kooten

Johan van Kooten

Johan van Kooten (1952-2016) was directeur/eigenaar van Doeltreffend Advies en Training. Daarnaast was hij als (NIMA-C) scriptiebegeleider werkzaam voor onder andere NCOI en SRM.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.