Duidelijke Taal Praktische tools voor effectieve communicatie op de werkvloer

‘Duidelijke taal’ is een boek over communicatie dat lekker leest en niet taai en langdradig is, maar vol staat met tips en handvatten die je direct in de praktijk kunt brengen. […]

Auteur(s): Marieke Gerritsen
Bindmethode: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2e
ISBN: 9789055163434
Prijs: € 49,00
Aantal pagina’s: 176 pagina's

Samenvatting

‘Duidelijke taal’ is een boek over communicatie dat lekker leest en niet taai en langdradig is, maar vol staat met tips en handvatten die je direct in de praktijk kunt brengen. Het boek richt zich tot alle volwassenen die werk, privéleven en studie (of persoonlijke ontwikkeling) willen combineren en hun tijd effectief moeten inzetten.

In ‘Duidelijke taal’ worden de belangrijkste communicatiethema’s met situaties uit de praktijk tot leven gebracht. En dat maakt het een verfrissend leerboek waar je je niet doorheen hoeft te worstelen, maar waar je wel veel van opsteekt!

Na het lezen van dit boek kan je beter communiceren met collega’s, leidinggevenden en derden. Je leert op correcte wijze te overleggen en vergaderen, diverse gesprekstechnieken effectief toe te passen, heldere feedback te geven, goed om te gaan met conflicten en beter om te gaan met e-mail- en telefoonverkeer.

Ieder hoofdstuk heeft een herkenbare indeling:

  • In de praktijk: een beschrijving van een herkenbare situatie op de werkvloer.
  • Toolbox: handige theorie en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt.
  • Zo kan het ook: een vernieuwde blik op de praktijksituatie.
  • Vragen: prettig om te controleren of je alles hebt begrepen en onthouden.

Over de auteur(s)

Marieke Gerritsen

Marieke Gerritsen

Marieke Gerritsen werkt als zelfstandig tekstschrijver en communicatietrainer. Een combinatie die ze niet alleen heel erg leuk vindt, maar die haar ook sterker maakt als schrijfster van lesmateriaal. Na haar studie Nederlandse taal en letterkunde heeft ze gewerkt als docent, opleidingsconsultant en programmamanager.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.