Basisboek APV en Bijzondere wetten

In het Basisboek APV en bijzondere wetten komen de onderwerpen aan bod die van belang zijn voor het optreden van de overheid op het bestuursrechtelijke vlak en de bijzondere positie […]

Auteur(s): Dirk Zwagerman
Bindmethode: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 7e
ISBN: 9789055163519
Prijs: € 31,50
Aantal pagina’s: 140 pagina's

Samenvatting

In het Basisboek APV en bijzondere wetten komen de onderwerpen aan bod die van belang zijn voor het optreden van de overheid op het bestuursrechtelijke vlak en de bijzondere positie die de gemeente daarin inneemt. In tegenstelling tot bestaande literatuur hebben de auteurs daarbij niet gestreefd naar een volledig en uitputtend handboek, maar hebben zij de onderwerpen behandeld vanuit de betekenis voor de gemeentelijke praktijk. De theorie wordt op een begrijpelijke manier toegelicht, zodat deze ook voor de niet-juridisch geschoolde lezers inzichtelijk is.

Inhoudsopgave

  1. De algemene plaatselijke verordening (APV)
  2. De alcoholwet
  3. Wet Bibob
  4. Wet op de kansspelen
  5. Winkeltijdenwet
  6. De zondagswet
  7. Wet openbaarheid van bestuur

Over de auteur(s)

Dirk Zwagerman

Dirk Zwagerman

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.