Risicomanagement vanuit het Dynamisch Business Model

Risicomanagement staat al jaren hoog op de agenda van ondernemers, risicomanagers en adviseurs, en dat is niet voor niets. Goed risicomanagement is namelijk een belangrijke succesfactor voor het behalen van […]

Auteur(s): Lizanne Vroom
Bindmethode: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2e
ISBN: 9789491743245
Prijs: € 67,50
Aantal pagina’s: 422 pagina's
Risicomanagement

Samenvatting

Risicomanagement staat al jaren hoog op de agenda van ondernemers, risicomanagers en adviseurs, en dat is niet voor niets. Goed risicomanagement is namelijk een belangrijke succesfactor voor het behalen van organisatiedoelstellingen. Dit boek is dan ook een must read voor iedere (toekomstig) adviseur en medewerker die op een begrijpelijke manier wil leren wat risicomanagement in de praktijk kan betekenen. Het dient als leidraad om snel, effectief en onderbouwd een overzicht te creëren van risico’s. Het speciaal hiervoor ontworpen Dynamisch Business Model© is een tool waarmee de samenhang tussen organisatieonderdelen en de interactie met de omgeving snel en overzichtelijk in kaart wordt gebracht. Belangrijke afhankelijkheden en kritieke punten die de waarde propositie van de organisatie in gevaar kunnen brengen, springen daardoor direct in het oog. Naast het Dynamisch Business Model reikt het boek veel nuttige tips, technieken en tools aan.

Naast het Dynamisch Business Model krijgt u veel nuttige tips, technieken en tools aangereikt, waarmee de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de medewerkers uit een organisatie herkenbaar worden gemaakt. Hierdoor wordt het risicobewustzijn vergroot en kan eenvoudig een koppeling gemaakt worden met andere managementdisciplines zoals kwaliteitszorg, duurzaam ondernemen en verandermanagement.

Het boek is gericht op zowel MKB als grootbedrijf en geschikt voor zowel ondernemers en managers als adviseurs en risicomanagers. Ook wanneer al andere standaard (risico)modellen worden gebruikt, is dit boek een goede aanvulling voor de dagelijkse praktijk.

Inhoudsopgave

 • Risicomanagement: Dynamisch Business Model central
 • Vaststellen interne- en externe context
 • Risicomanagement doelstellingen en uitgangspunten
 • Risico’s identificeren en inventariseren
 • Risico’s evalueren of ‘wegen’
 • Prioriteiten stellen op basis van het risicoprofiel
 • Risico’s beheersen: bedenken van maatregelen en strategieën
 • Risicomanagement actieplannen en -adviezen
 • Risicomanagement implementeren en uitvoeren actieplannen
 • Meten en bijsturen van Risicomanagementprestaties
 • Evalueren en bewaken van het Risicomanagementproces
 • Communiceren met stakeholders

Over de auteur(s)

Lizanne Vroom

Lizanne Vroom

Lizanne Vroom is zelfstandig adviseur en gespecialiseerd in risicomanagement. Ze is als docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten en verantwoordelijk voor het programma en de inhoud van diverse risicomanagementopleidingen. Mensen en hun onderneming staan centraal in haar praktijkgerichte aanpak.

Meer over deze auteur

Bestel een beoordelingsexemplaar van dit boek

Als docent, onderwijsontwikkelaar of studiecoördinator zoek je natuurlijk het boek dat goed past bij de opleiding waar je verantwoordelijk voor bent. Om te beoordelen of onze boeken ook voor jou de juiste keuze zijn is het mogelijk om een gratis beoordelingsexemplaar aan te vragen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen van het boek, daarom nemen we na een maand nog even contact met je op.

Hidden
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Het privacy statement van Concept Uitgeefgroep is van toepassing op dit formulier.